16 Nisan 2014 Çarşamba

Sayfamızda Yeşil kahve nedir? Yeşil kahve nasıl yapılır, Yeşil kahve nedir? Yeşil kahve nedir Yeşil kahvenin faydaları nelerdir? Yeşil kahvenin zararları nelerdir? Yeşil kahve nedir ne işe yarar? sorularına yanıtlar bulabilirsiniz.

Yeşil kahve nedir?

kadınların dilinden düşmeyen ve zayıflatan kahve olarak da anılan yeşil kahve, fazla kiloları vermek için yeni bir yöntem...



yeşil kahve


Yeşil kahve nedir?

Yeşil kahve doğal olmanın yanı sıra, sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi de sağlayan bir yöntemdir. Doktor Mehmet Öz’ün dediğine göre ''Yeşil kahve zayıflatmaya yardımcı oluyor.'' açıklamaları kilo sorununa sahip olan milyonlarca kişinin ilgisini, alakasını Brezilya’dan ithal edilen yeşil kahveye çevirmesine sebep oldu. Daha şimdiden çok sayıda aktar, yeşil kahve için stoklarında yer açmaya başladı. Yeşil kahve, kök boyasıgiller (Rubiaceae) ailesinin Coffea cinsinden 5 metreye kadar büyüyebilen bir ağaç olarak tanımlanır. Normal kahve gibi kavrulma işleminden geçmez bu sebeple de faydalı etkilerini kaybetmez.

Dr. Mehmet Öz yeşil kahve çekirdeğini tavsiye ediyor! Mehmet Öz: “En problemli bölgeler için yeşil kahve çekirdeği!”

“Diğer kahveler gibi kavrulmayan yeşil kahve çekirdeği kilo vermeye yardımcı olarak klorojenik asit içerir.” Mehmet Öz yeşil kahve için Amerika’daki televizyon programlarında bu kahve çekirdeklerinin kilo kaybında ve yağ yakımında oldukça etkili olduğunu belirtti. Metabolizmayı hızlandırıp vücudun kalori harcama oranını arttıran yeşil kahve çekirdeğinin kilo vermek isteyen kişilere diyet ve sporun yanında oldukça faydalı olacağını belirtti. “Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity adlı dergide yapılan en yeni araştırma ise, 12 hafta süresince Green Coffee Bean kullanan 16 yetişkin üzerineydi. Çalışmanın devamı boyunca deneklerin her biri belli oranlarda kilo kaybı yaşadı. Zayıflatmasının yanına şeker hastalığı üzerindeki etkileri de ses getiren yeşil kahve çekirdeği dünyanın en büyük bilim topluluğu American Chemical Society tarafından da tavsiye ediliyor. Yapılan açıklama ise içerisinde yüksek miktarda klorojenik asit bulunduran yeşil kahve çekirdeğinin kan şekeri düzeyini kontrol etmeye yardımcı olduğudur. Bu şu anlama gelir, bu kontrol sayesinde şeker hastalığı önlenebilmektedir. Bunların dışında zayıflamayı da başarı ile sağlar.



Yeşil kahve nedir?

Yeşil kahvenin faydaları nelerdir?

İnsan sağlığı için birçok yararı bulunmuş, kanıtlanmış ve bunların dışında sağlıklı bir şekilde zayıflamaya da yardım eden yeşil kahve Türkiye’ye neredeyse henüz girmiş bir içecektir.

İçeriğindeki kafein ve klorojenik asit sayesinde, yağ yakımını hızlandırır ve bu sayede de zayıflamaya yardımcı olur.
Bazal metabolizmayı hızlandırır. Kalori yakımını hızlandırır ve kilo verme sağlar.
Çok yüksek antioksidan etkisi vardır, serbest radikallerin zararlı etkilerini engeller.
Kişiye enerji verir, yorgunluğa ve halsizliğe de oldukça faydalıdır.
Şeker hastalığı riskini azaltıcı etkisi araştırmalarda belirtilmiştir.
Yüksek tansiyon üzerinde iyileştirici etkisi bulunur.




Yeşil kahve nedir? Yeşil kahve nasıl yapılır, Yeşil kahve nedir? Yeşil kahvenin faydaları nelerdir? Yeşil kahvenin zararları nelerdir?



Peki yeşil kahve nasıl yapılır?


Yeşil kahvenin evde hazırlanışı oldukça pratik ve kolaydır. Yaklaşık 1 yemek kaşığı kahve cezveye konulur. Bundan sonra 180 ml sıcak su üzerine eklenir ve 4 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Sıcak olarak servis yapılır.


Yeşil kahve nasıl zayıflatır?

Yeşil kahve üzerine birçok araştırma ve çalışmalar yapılmıştır. Kilo vermek üzerinde çok büyük etkisi bulunan yeşil kahve birçok diyetisyen tarafından önerilen bir içecektir. Zayıflamaya yönelik yapılan spor ve diyete gerek kalmadan zayıflama sağlayabilir. Ancak yeşil kahveye diyet ve spor da eşlik ederse bu kilo kayıpları daha da etkin olacaktır. Medikal ürünler gibi kimyasallar ile metabolizmayı bozmaz ve zarar vermez. Bu açıdan oldukça güvenlidir. Tadı ise rahatsız edici değil, aksine Türklerin damak tadına uyabilecek kadar hoştur. Bu sebeple günlük kullanıma da uygundur.


Yeşil kahve günde kaç kez içilebilir?


Yeşil kahve sabah ve akşam olarak günde 2 kez tüketilebilir. Ancak her şeyin fazlasının zararlı olduğu gibi, yeşil kahvenin de fazla tüketilmesi zararlı olacaktır. Yeşil kahve içerek kilo kaybı sağlayanların sayısı günden güne artmaktadır. Şayet, fazla kilolarından rahatsız olan ve bundan doğal yollar ile kurtulmak isteyen biri için en ideal yol yeşil kahveyi denemek olacaktır.

Yeşil kahvenin zararları nelerdir?

Yeşil kahve son günlerde zayıflama ürünü olarak her yerde çok sık rastlanan ve kullanılan bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat çok fazla kahve tüketimi vücutta su tutulmasına yol açabilir. Bu sebeple, yeşil kahve içilen dönemlerde günde en az 2.5 litre su tüketilmesi gerekmektedir.




Yeşil kahve çekirdeği özü:

Çiğ ya da kavrulmamış kahve meyvesinin tohumlarından hazırlanan bu desteğin kahve çekirdeklerinin içindeki “klorojenik asit” bulunmaktadır. Bu madde, tüm bu faydaları sağlayan bir etkendir. Bu maddenin karaciğerde şeker üretimini uyararak enzimi baskılayarak kilo vermeye yardımcı olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor. Bu sebepten dolayı da tıp 2 diyabet riskini dahi azaltabileceği görüşler arasında yer alıyor. Bu görüşleri destekleyen ve desteklemeyen bilimsel çalışmalar mevcut olmakla beraber sayıları henüz yeterli olmamaktadır. Genelde kahvenin içindeki kafeinin metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olduğu zaten bilinen bir gerçektir. Fakat, kahve içindeki antioksidanların sağlığa faydalı olabileceği biliniyor. Yine de dikkatli olmakta ve doktorunuza danışmadan kullanmamakta fayda var.


Yeşil kahve nedir? Yeşil kahve nasıl yapılır Yeşil kahve nedir? Yeşil kahvenin faydaları nelerdir? Yeşil kahvenin zararları nelerdir? Yeşil kahve nedir ne işe yarar?

1 yorum:

  1. Selamlar,
    Yeşil kahve çekirdeği artık Türkiyede de satılıyor ve aynı yurtdışında gördüğü ilgiyi burada da çekiyor. Kullannaların tepkileri çok olumlu. Spor koçluğu yapıyorum ama aynı zamanda insanların beslenmeleri ve yeme düzenleri hakkında da tavsiyeler veriyorum. Müşterilerime yeşil kahve çekirdeğini öneriyorum ve sonuçlarda da etkili olduğunu gözlemliyorum.
    Spor ile ilgilenenleriniz var ise L-carnitin ile benzer etkilere sahip bir besin olduğunu üstüne üstlük tamamen doğal olduğu için çok daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim. Denemeyi düşünen arkadaşlar buradan bakabilir.

    YanıtlaSil