1 Şubat 2016 Pazartesi

Sayfamızda ev ödevleri, ev ödevi nasıl yapılır, çocuğa ev ödevi nasıl yaptırılır, ödev nasıl yapılır, ödev nasıl yaptırılır,çocuğa ödev nasıl yaptırılır, çocuğa ders nasıl yaptırılır

Öğrencilere Ev Ödevi Nasıl Yaptırılmalı?

Ev ödevi nasıl yaptırılmalı


Öğrencilere Ev Ödevi Nasıl Yaptırılmalı?

       Yaşama tutunabilmek için her bireye bir görev düşmekte ve bu görevi yerine getirmenin manevi hazzı, bireyleri mutlu etmektedir. Diğer bir deyişle sorumluluk duygusunu yerine getirme mutluluğu insanın yapısında bulunmaktadır.
       Öğrencilerin en önemli ve en başta gelen sorumluluğu ödevdir. Öğrenci okuma yazma öğrenene kadar velilerin ödev yapmada öğrenciye yardımcı ve destekçi olmaları çok doğaldır. Fakat okuma yazma öğrendiği andan itibaren veli kendini yavaş yavaş arka plana atmalı, çocuğun etkin rol almasına imkan tanımalıdır. Okuma yazma öğrendikten sonra velilere atılan ödev mesajını doğru bulmadığımı burada belirtmek isterim. Çünkü bu sorumluluk almanın önünde en büyük engellerden biridir.
      Bu atmosfer oluşturulduktan sonra gelelim ödevin nasıl yaptırılacağına.
      1 Ödev yaptırılmak istenen öğrenciye öncelikle uygun fiziki ortam oluşturulmalı. Oda sessiz olmalı ve televizyon, bilgisayar vb teknolojik aletlerin bulunmamasına veya tamamen kapalı olmasına özen gösterilmelidir.
      2 Ödev verilen öğrenci ödeviyle başbaşa bırakılmalıdır.
      3 Ödevini tamamlayan öğrencinin ödevleri kontrol edilmelidir.
      4 Kontrol edilen ödevde yapılan yanlışlıklar belirtilmeli ve kesinlikle hemen doğru cevap söylenmemelidir.
      5 Belirtilen yanlış bölümler ile öğrenci tekrar başbaşa bırakılmalı, öğrencinin yaptığı yanlışları fark edip kendisi düzeltmesine imkan sunmalıdır.
      6 Yapılan düzeltmeler varsa takdir edilmeli. Yapılamamış ise öğrenci sorularla yönlendirilerek onun doğruyu bulmasına yardımcı olunmalıdır.


     Bu aşamalar izlendiği takdirde ilk üç ay veli yorulacaktır. Ancak daha sonra öğrencinin hem yanlış yapma durumları azalacak, hem de kendi başına bir şeyi başarmanın hazzını yaşayarak kendi sorumluluğunu üslenmeye başlayacaktır. Aksi durumda veli sürekli öğrenciyeitekleyerek eğitim öğretim hayatını sürdüren bir öğrenciyle kendini yıpratmış olacaktır.

                                                                                Hakkı KAYA
                                                                           Psikolojik Danışman



Öğrencilere Ev Ödevi Nasıl Yaptırılmalı? Sorusuna yanıta sizlerde yorumlar kısmından ekleme yapabilirsiniz.
* * * * *
* * * * *
çocuğa ev ödevi nasıl yaptırılır, ev ödevi, çocuğa ödev nasıl sevdirilir, 1.sınıf çocuğuna nasıl ders çalıştırılır, ödevini yapmayan çocuğa nasıl davranılmalı, bir çocuğa nasıl ders çalıştırılır, çoçuklara nasıl ders çalıştırılır , Öğrencilere Ev Ödevi Nasıl Yaptırılmalı

1 yorum: