26 Mart 2016 Cumartesi

Yaz Saati Uygulaması İçin Saatler Ne Zaman İleri Alınacak? Saatler Ne Zaman İleri Alınacak 2018, 2018 Yaz Saati Uygulaması ve saatlerin ileri alınması

Türkiye, yarın yani bu gece pazar günü, yani 27 Mart tarihinde yaz saati uygulamasına geçecek. Saatlerin ileri alınmasıyla birlikte mesai saatleri de değişecek.


Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin değişikliğine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, saatler 27 Mart Pazar günü (Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece) 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınacak.

Saatler 30 Ekim Pazar günü ise 04.00'ten itibaren bir saat geri alınacak.



saatler ne zaman ileri alınacak


MESAİ SAATLERİ DEĞİŞECEK


Yaz saati uygulamasıyla birlikte memurların mesai saatleri de değişecek. İstanbul Valiliği kış saati uygulamasıyla birlikte memurların mesai saatlerini 08.00-12.00 ile 12.30-16.30 olarak belirlemişti.
Yaz saati uygulamasıyla birlikte çalışma saatleri 28 Mart Pazartesi gününden itibaren yeniden 08.30-12.30 ile 13.00-17.00 arasında olacak.

SAATLERLE OYNAMA FİKRİ BENJAMIN FRANKLIN'DEN ÇIKTI

Günışığından daha çok faydalanmak için ortaya çıkan yaz/kış saati uygulaması fikri 1700'lü yıllara dayanıyor.
Benjamin Franklin, Amerika Birleşik Devletleri'nden Fransa'ya elçi olarak yollandığı sırada, Paris halkının mum israfını önlemesi ve gün ışığından daha çok yararlanması için The Journal of Paris adlı gazetede imzasız bir mektup yayımladı.

Benjamin Franklin

PANJURLU EVLERE EK VERGİ PAKETİ BİLE ÖNERMİŞTİ
Hatta daha sonra bu mektubundaki önerileri 1784 yılında Fransa hükümetine israfı önlemesi için yeni bir vergi paketi olarak önerdi. Panjurları vergilemek, mumları karneye bağlamak ve insanları gün doğumu sırasında kilise çanları ve top ateşiyle uyandırmak gibi öneriler içermekteydi. Sonradan ABD'ye döndüğünde saatlerin kışın geri alınması yazın da ileri alınmasıyla gün ışığından daha çok faydalanılacağını ispatlayarak bu işin mucidi olarak tarihe geçti.


İLK OLARAK ALMANYA'DA BAŞLADI

Gün ışığından daha çok faydalanmak için yaz/kış saati uygulamasına ilk geçen ülke 1916 yılında Almanya oldu. ABD'de ise ilk olarak 1918'de Başkan Woodrow Wilson tarafından yürürlüğe sokuldu.

* * * * *
* * * * *
saatler nezaman ileri alınacak, saatler nezaman ileri alınacak 2016, türkiyede saatler nezaman ileri alınacak, saatler nezaman ileri alınıyor, saatlerin ileri alınma tarihi 2016, saatleri ileri alınacak,

0 yorum:

Yorum Gönder