10 Mayıs 2017 Çarşamba

SOLOTÜRK Tarihinde İlk Kez Gazi Şehrimiz Gaziantep'te!

SOLOTÜRK Hangi Tarihte Gaziantep'te gösteri yapacak?

2017 Gösteri Sezonuna 23-24 Nisan tarihlerinde Çanakkale gösterileriyle başlangıç yapan Türk Hava Kuvvetlerimizin gökyüzündeki sarsılmaz gücü ''SOLOTÜRK'', 14 Mayıs 2017 Pazar günü saat 15.30’da Alleben Göleti/Gaziantep’te gösteri uçuşu yapacak.


1084 yılından sonra Süleyman Şah’ın fetihleriyle Türklerin hakimiyetine giren Antep’i, Türk yurdu haline getiren ecdadımıza atfedilecek gösteride 21 farklı manevra olacak.

Solotürk Hangi hareketleri yapacak?

Alleben Göleti üzerinde 30 metre irtifadan 5 kilometreye kadar farklı irtifalarda gerçekleşecek bu manevralar esnasında F-16 jetinin harekat ortamında kullandığı flare ve duman da hareketlerin görselliğini ve estetiğini arttırmak için kullanılacak.



solotürk gaziantep ne zaman


Solotürk Gaziantep'te hangi mesajları verecek?

Fransız kuvvetlerine karşı büyük bir direniş gösteren ve dünyada eşi benzeri olmayan 10 ay süren bir halk hareketiyle düşmana göğsünü siper eden şehitlerimiz gibi SOLOTÜRK’te Alp Er Tunga final hareketiyle 30 metre irtifadan gelerek ulusumuzun birlik ve beraberliiğine kast edenlere karşı kararlılık mesajı verecek.


SOLOTÜRK gösterisi saat 12.00’dan itibaren Gaziantep Valiliği tarafından, göl üzerinde su sporları ve Türk Hava Kurumunun hafif hava araçlarıyla tam gün bir etkinlik haline getirilecek. Bu nefes kesecek gösteriyi yaklaşık 200.000 kişi tarafından izlenmesi tahmin ediliyor.

SOLOTÜRK Gaziantep Proğramına ulaşım nasıl sağlanacak?

Saat 13.00 dan itibaren Balıklı Durağı ve Gaziantep Üniversitesi önünden her yarım saatte bir ücretsiz ulaşım sağlanacak.

Solotürk nedir? 

TÜRK Hava Kuvvetleri'nin dünyaca ünlü akrobasi takımının F-16 C Blok-40 jet savaş uçağını kullanarak yaptığı tek kişilik hava akrobasisidir. Ana hava akrobasisi gösteri takımı Türk Yıldızları gibi Türk pilotlarının manevra kabiliyeti ve eğitim seviyesini sunar.

Solo Türk için F-16'ları uçuran şimdiki Türk pilotları:

Gösteri Pilotu Yüzbaşı Erhan GÜNAR
Gösteri Pilotu Üsteğmen Serdar DOĞAN



SOLOTÜRK Gaziantep semalarında ilk defa gösteri yapacak.

Gaziantep Valiliği'nin talebi ve Genelkurmay Başkanlığı'nın izniyle Solotürk, Gaziantep'te ilk kez gösteri yapacak. Vali Vekili Nursal Çakır başkanlığında yapılan Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları ve diğer kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıda Solotürk Halkla İlişkiler sorumlusu Üsteğmen Emrah Bayrı, yapılacak gösteriyi anlattı.
Toplantı sonunda Solotürk gösterisinin 14 Mayıs pazar günü Alleben Göleti üzerinde yapılması kararlaştırıldı.

solotürk gaziantep, solotürk pilotları, solotürk gösteri takvimi 2017, solotürk gaziantep gösterisi, solotürk gaziantep gösterisi saat kaçta, solotürk gaziantep ne zaman

0 yorum:

Yorum Gönder