10 Temmuz 2017 Pazartesi

Sayfamızda bilinçli internet kullanımı, bilinçli internet kullanımı hakkında bilgi, bilinçli internet kullanımı için nelere dikkat etmelidir, bilinçli internet kullanımı ile ilgili sloganlar başlıkları altında özenle hazırlanmış yazımızı bulabilirsiniz.

Bilinçli İnternet Kullanımı

Bilinçli İnternet Kullanımı Nedir? kısaca Bilgi


Bilgi, yaşamın her döneminde kendisine ihtiyaç duyulan hayat için gerekli en önemli konulardan biri olmuştur. Yüzyıllar boyunca gerçek bilgiyi elde etmenin mücadelesi verilmiş ve bu uğurda çok emek sarf edilmiştir. Tarih öncesinden gönümüze gelen tabletler, mağara yazıları vb. bilginin elde edilmesi, muhafazası ve geleceğe aktarılması için gösterilen gayretin göstergesidir.

Günümüzde bilgiye ulaşmamızı kolaylaştıracak en önemli araçlardan biri İnternet’tir. 7’den 70’e her yaş ve yetenekte bir çok insanın günlük hayatında ya zaruri olarak kullandığı veya kullanımından dolaylı etkilendiği İnternetin bilinçli ve faydalı bir şekilde kullanılması ülkemiz açısından geleceğe yönelik iyi bir kazanım olacaktır. Ancak, pek çok uzman, İnternetin bilinçsiz kullanımının, özellikle çocuk ve gençler üzerinde zararlı etkileri olduğunu ve bazı fiziksel, sosyal ve psikolojik sorunlara yol açtığını belirtmektedir.

Bu nedenle, insanlık için faydalı olan İnternetin karanlık yüzü olarak adlandırılan zararlarının iyi bilinmesi ve bu kapsamda gereken önlemlerin alınması büyük önem arz etmektedir.

Peki Kuşkusuz bir çok insan tarafından insanlık tarihinin en büyük buluşu olan İnternet Nedir?

İnternet, İnsanın, bilgiyi saklama, paylaşma ve ona kolayca ulaşma istek ve ihtiyacından ortaya çıkan İnternet, birçok bilgisayar sistemini birbirine bağlayan ve gittikçe büyüyen küresel bir iletişim ağıdır.


Bilinçli Bir İnternet Kullanıcısı Nasıl Olmalıdır?
Bilinçsiz İnternet Kullanımının Zararları Nelerdir?


Bilinçli İnternet Kullanımı, yayınımıza sizlerde yorumlar kısmından düşüncelerinizi ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder