31 Ekim 2017 Salı

Sayfamızda Dua Nedir? dua nedir kısaca, dua nedir kısaca anlamı, Türkçe Dua Örnekleri, Dua Ne demektir? duanın anlamı nedir, Dua Örnekleri, Türkçe dualar  yer almaktadır.

Dua Nedir? Türkçe Dua Örnekleri

DUA

Dua kelimesinin dilimize Arapçadan girmiştir. Çağırma, davet etme, seslenme, isteme, yardım talep etme anlamlarına gelir.

Dua Nedir?
Dua Yüce yaratıcıdan istemektir. Kalbin, Allah’a yönelmesi ve ondan yardım istemesidir, sadece sözle değil bedenle de yapılabilir.


Dua Nedir?
Allah’a yalvarma, yakarma, ondan maddî ya da manevî bir şeyler isteme demektir.

Allah ile kul arasında bir iletişim kurmaktır. Aslında her ibadet bir istekdir; Çünkü her ibadette bir dilek vardır. Bu anlamda Peygamberimiz (as) “Dua, ibadetin özüdür.” buyurur. Diğer bir deyişle kulun yaratıcısından ihtiyacı olan şeyleri istemesi, derdini ve sıkıntısını gidermesini talep etmesi, verdiği nimetler için şükretmesi, dileklerini dile getirmesidir.İnsanın istediği bir şeyin gerçekleşmesi için gayret gösterip çalışması da bir çeşit istemektir.. Ancak kişi, kendi gayretinin, arzu ettiği sonuca ulaşmak için yeterli olmadığının da farkında olmalıdır. Çünkü hiçbir şey Allah'ın dilemesinin önüne geçemez. Bu anlayışla ve sonucu Allah’tan bekleyerek yapılan her türlü çalışma, gayret ve çaba en güzel isteme şeklidir.


Dua, bizi yaratan Allah'ın yüceliği, cömertliği, zenginliği ve kudreti karşısında insanın, kendi küçüklüğünü, çaresizliğini, mahrumiyetini ve acizliğini hissedip ifade etmesinin bir geklidir. Dua, insanın Allah’la konuşmasıdır. (Çünkü Allah, insanı her zaman ve her yerde
duymakta ve görmektedir.


Dua Nedir? Sorusunu yanıtladık şimdi En Güzel Türkçe Dua Örnekleri Sözleri ve Mesajlarına örnekler.

RESİMLİ DUA ÖRNEKLERİ- TÜRKÇE EN GÜZEL RESİMLİ DİLEK SÖZLERİ

Fatiha Suresinde 
“Biz ancak sana ibadet eder ve ancak senden yardım isteriz.”(Fatiha suresi, 4.ayet)


* * * * *

Kur’an-ı Kerimde ve Hadis-i Şeriflerde bizim için bir çok örnekleri vardır:

“Rabb’imiz! Bize dünyada da ahirette de güzellik ver. Bizi ateşin azabından koru.”(Bakara suresi, 201.ayet)


* * * * *


“Rabb’im! Beni namaza devam eden bir kimse eyle. Soyumdan da böyle kimseler yarat. Duamı kabul eyle. Rabb’imiz! hesap görülecek günde beni, ana-babamı ve bütün inananları bağışla.”(İbrahim suresi, 40-41.ayet)


* * * * *


DERT ETME, DUA ET.
Lâ Tahzen! Innallâhe Meassabirin”
( Üzülme Allah sabredenlerle beraberdir)


* * * * *


"De ki; Eğer duanız olmasa Rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var."
(Furkan suresi 77.Ayet)
Rabbim bizleri her daim şükredenlerden eylesin. Amin.


* * * * *


Bizlere sağlam ve sarsılmaz bir iman ve güzel ahlak ihsan eyle. İbadetlerimizi hakkıyla yapabilmeyi nasip ve müyesser eyle. Amin.


Dua Nedir? dua nedir kısaca, dua nedir kısaca anlamı, Türkçe Dua Örnekleri, Dua Ne demektir? duanın anlamı nedir, Dua Örnekleri, Türkçe dualar, Dua ne demek kelime anlamı yayınımıza sizlerde yorumlarınızı ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder