2 Ekim 2017 Pazartesi

Sayfamızda kaslar, kas, kas nedir, kas nedir kasların görevleri, kaslar nedir, kaslar ve çeşitleri, kas ve çeşitleri, kas kısaca, kas kısa anlamı, kasların özellikleri, Kas sağlığı ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

Kas
Kas nedir ?
Kas Çeşitleri Nelerdir?
Kasların özelllikleri Nelerdir?
Kas nedir kasların görevleri Nelerdir?

Kas

Kas vücuda şekil veren, iskelet ve iç organların doğru hareket etmesini sağlayan yapılardır. Kaslar liflerin bir araya gelerek oluşturdukları demetlerdir. En önemli özelliği ise kemikleri birbirine bağlayan ve oldukça sağlam olmasını sağlayan güçlü yapıya sahiplerdir. Kaslarımız iskeletin dış kısmını örterler. Vücuda şekil verir. Aynı zaman da soluk alıp verilmesinde destek sağlar. Kaslar yürümeyi, koşmayı, parmakları rahat hareket ettirebilmeyi ve yazı yazmayı, bacak ve kol hareketlerini kullanmayı sağlarlar. Gün içinde yapılabilecek tüm vücut hareketlerinde, eklemler ve kemiklerle birlikte hareket etmemiz sağlarlar.


Vücudumuzda kaç çeşit kas bulunur? Bu Kaslar hangi organları hareket ettirir.

Kas Çeşitleri (Kaslar ve Çeşitleri)

Vücudumuzda 3 çeşit kas dokusu vardır.
1. İskelet kası (çizgili kas)
2. Kalp kası
3. Düz kas

İskelet Kası

İskelet kasları kemikleri hareket ettirir. İsteğe bağlı ve hızlı çalışır. Mikroskopta incelendiğinde bu kaslar çizgili bir şekilde görülür. Bu nedenle çizgili kas da denir. kolve bacaklarda hareketi sağlayan bu kaslar hızlı kasılıp gevşediği için çabuk yorulurlar.

Kalp kası

Sadece kalpte bulunur. Miyofibrillerin dizilişi yönünden iskelet kasına, istemsiz kasılması açısından düz kasa benzer. Kalp kası hücrelerinde bol miktarda bulunan mitokondri, kasın devamlı çalışmasını sağlar. Kalp kas lifi dallanmış ve birbiri içine geçmiş şekildedir.

Düz Kaslar

İsteğimiz dışında, kendiliğinden çalışırlar. Çalışmaları otonomik sinir sistemine bağlıdır. Vücutta en çok sindirim, dolaşım, solunum ve ürogenital sistemler gibi içi boşluklu sistemlerde bulunur. İskelete bağlı değildir. Düz kaslar barsak duvarı, damar duvarı, rahim kasları gibi iç organlarda bulunan kaslar düz kaslardır. Uzun süre yorulmadan kasılmalarını sürdürebilirler.


Kasların özellikleri

İnsanlarda yaptıkları işe göre büyüklüğü ve şekli değişen 600’den fazla kas vardır.
Kas dokusu uyaranlara tepki verebilme, uyaranları iletebilme, kasılabilme, uzayabilme ve esneyebilme gibi özelliklere sahiptirler.


Sağlıklı kalabilmek için dengeli beslenmek, doğal ürünler tüketmek, ve spor yapmak yaşam tarzımız olmalıdır.


Sizlerde kaslar, kas, kas nedir, kas nedir kasların görevleri, kaslar nedir, kaslar ve çeşitleri, kas ve çeşitleri, kas kısaca, kas kısa anlamı, kasların özellikleri, Kas sağlığı yayınımıza yorumlarınızı ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder