30 Kasım 2017 Perşembe

Sayfamızda cisim nedir, cisim nedir kısaca, cisim nedir örnek, cisim örnekleri, cisim nedir örnek veriniz sorularına yanıtlar bulabilirsiniz.

CİSİM NEDİR?

Cisim Nedir Kısaca

Uzayda yer kaplayan ağırlığı ve şekli olan nesneye cisim denir. (Fiziksel olarak) Bölünebilirlik ve yer kaplama nitelikleri olan sınırlı bir nesne parçasıdır.

Diğer bir ifade ile; Cisim; Katı maddenin biçim almış durumudur.

Cisim nedir? 

Cisim; Katı maddenin şekil almış şeklidir

Peki Madde nedir?  Cisim Nedir?
Belirli bir ağırlığı ve hacmi olan varlıklara madde denir. maddenin şekil almış haline cisim denir. Başka bir deyişle uzayda yer kaplayan belirli kütle ve ağırlığa sahip her şey cisim olarak adlandırılır. Bilimde ve kimyada her şey cisimleri incelemeye ve araştırmaya yöneliktir.


Cisimler duyular ile algılanabilirler. Bu şekilde cisimleri şekil, büyüklük, küçüklük ve yapılarına göre de sınıflandırabiliriz. Fakat cisim ortamda katı, sıvı ya da gaz olarak bulunabilirler.


Cisimlere örnek verirsek de günlük hayatta kullandığımız kalem, defter, yiyecekler, şişe, masa vb. hatta kendi bedenimiz bile birer cisimdir.

Sizlerde Cisim nedir örnek veriniz... cisim nedir, cisim nedir kısaca, cisim nedir örnek, cisim örnekleri, cisim nedir örnek yayınımıza yorumlarınızı ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder