13 Aralık 2017 Çarşamba

Sayfamızda basur nedir, basur hastalığı nedir, basur nedir nasıl oluşur, basur ne demek, basur nedir belirtileri nelerdir, basur nedir kısaca, basur nedir nasıl oluşur, basur nedir neden olur sorularının yanıtını bulabilirsiniz.

BASUR NEDİR? BASUR HASTALIĞI NEDİR? Basur hakkında kısaca bilgi


Basur tıp alanında Hemoroid denen kadın, erkek farketmeksizin özellikle orta yaş insanlarda görülen 
en ciddi makat hastalıklarından birdir. Genetik ve aynı zamanda kişinin tuvalet alışkanlığı ile yakından alakalı bir hastalıktır. 

Yaygın görülen bir rahatsızlık olan hemoroid (basur); makat(anüs) bölgesindeki toplardamarların  şişip genişlemesidir, yani bacaklarda görülen varis'in makatta olanıdır. O bölgede, birer hava yastıkçığı gibi görev yapan, istem dışı gaz kaçırmayı önleyen üç ana toplardamar yastıkçığı bulunur. Bunların içi dinlenme halindeyken kanla dolarak şişer ve böylece kişinin isteği dışında gaz kaçırmasını önler. özellikle sık sık kabız kalanlarda ,gebelerde ve uzun süre ayakta durarak çalışanlarda ıkınmayla basınç artar ve bunun sonucunda da bu bölgedeki toplardamarlar şişerek genişleyip iç hemoroitleri  oluşturur ve üstlerini örten örtünün (mukozanın) incelmesi  ve yırtılması ile  kırmızı parlak renkli kanamalar ortaya çıkabilir. İç hemoroidler de zamanla makat dışına sürüklenerek dışkılama sırasında dışarı sarkar ve ele gelen basur memelerini oluştururlar.

Hemoroid genellikle genç yetişkinlerin hastalığı olmasına rağmen, ilerleyen yaşla birlikte görülme sıklığı artar. Ortalama her üç kişiden birinde görülen hemoroid oranı 40 yaş üzerinde daha da artar.

Basur hastalığına karşı alınacak önlemlerle korunmak mümkündür.



Sayfamızda yer alan basur nedir, basur hastalığı nedir, basur nedir nasıl oluşur, basur ne demek, basur nedir belirtileri nelerdir, basur nedir kısaca, basur nedir nasıl oluşur, basur nedir neden olur yayınımıza sizlerde yorumlarınızı ekleyebilirsiniz.

* * * * * * *

0 yorum:

Yorum Gönder