12 Aralık 2017 Salı

Sayfamızda Madde Nedir? sorusunun cevabını, Maddenin ortak özelliklerini, maddenin ortak özellikleri nelerdir kısaca, maddenin özellikleri nelerdir, maddenin ortak özellikleri maddeler halinde, maddenin ortak ve ayırt edici özellikleri nelerdir sorusuna yanıtları bulabilirsiniz.

MADDENİN ORTAK ÖZELİKLERİ NELEDİR?

Uzayda yer kaplayan, kütlesi, hacmi olan ve eylemsizliğe uyan varlıklara madde denir. Maddeler katı, sıvı ve gaz halinde bulunabilir. Maddenin şekil almış haline de cisim denir. Maddelerin Ortak Özellikleri Bütün maddelerde bulunan özelliğe ortak özellik denir. Bir maddenin yalnız kendine ait özelliğine ise, ayırt edici özellik denir.

MADDENİN ORTAK ÖZELİKLERİ

1.Kütle; Bir cismi meydana getiren madde miktarıdır. Maddenin kütlesi her yerde aynıdır. Ağırlık ise yer çekimine göre değişiklik gösterir.

2.Hacim; Bir cismin uzayda kapladığı yere hacim denir. Katılar ve sıvıların belirli hacimleri vardır ancak gazlar bulunduğu kabın hacmini kaplar.

3.Eylemsizlik; Maddenin var olan durumunu koruma isteğidir.

4.Tanecikli yapı; bütün maddelerin kendilerinin özelliklerini taşıyan oldukça küçük taneciklerden meydana gelmesidir.



maddenin ortak özellikleri, maddenin ortak özellikleri nelerdir kısaca, maddenin özellikleri nelerdir, maddenin ortak özellikleri maddeler halinde, maddenin ortak ve ayırt edici özellikleri, madde.

* * * * *

0 yorum:

Yorum Gönder