30 Aralık 2017 Cumartesi

Sayfamızda Ramazan bayramı 2020, Ramazan Bayramı 2020 ne zaman, Ramazan Bayramı tarihi 2020, Ramazan Bayramı 2020 tarihi ne zaman, Ramazan Bayramı kaç gün, 2020 Ramazan Bayramı ne zaman hangi tarihte sorularının yanıtını bulabilirsiniz.

RAMAZAN BAYRAMI 2020 NE ZAMAN?

2020 Ramazan ayı, bu sene 24 Nisan Cuma günü başlayacak. İlk teravih namazı 23 Nisan Perşembe akşamı kılınacak ve Perşembeyi Cuma ya bağlayan gece ilk sahur yapılacak.

Ramazan Bayramı 2020 ne zaman?


2020 Ramazan Bayramı ise, 24 MayısPazar, 25 Mayıs Pazartesi, 26 Mayıs Salı günlerine denk geliyor. 23 Mayıs Cumartesi günü ise Arefe günü olacak.

Bu sene ilk oruç 24 Nisan Cuma günü tutulacak. Müslümanlar 23 Nisan Perşembe gününü 24 Nisan Cuma gününe bağlayan gece ilk sahuru yapacak ilk teravih kılacak. Ramazan Bayramı İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arefedir. Ramazan ayı, Kur'an-ı Kerim'in indiği aydır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "Kadir Gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "On Bir Ayın Sultanı" denilmiştir. Ramazan'ın ilk gününe bağlayan gece) akşamla yatsı arasında 2 rek'at teşekkür namazı kılınır. "Yâ Rabbî, Ramazân-ı şerîf ile müşerref kıldığın için“ denilir ve namaza durulur. Bu arada Kur'an'ın ilk ayetlerinin vahyedildiği Kadir Gecesi bu ayın içindedir. Hangi gün olduğu bilinmemekle birlikte Ramazan ayının 27. gecesi Kadir Gecesi olarak kabul edilir.

RAMAZAN BAYRAMI 2020


Ramazan Bayramı İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arefedir.

Not:Ramazan Bayramının 1. günü oruç tutulamaz.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.

Sayfamızda Ramazan bayramı 2020, Ramazan Bayramı 2020 ne zaman, Ramazan Bayramı tarihi 2020, Ramazan Bayramı 2020 tarihi ne zaman yayınımız umarız faydalı olmuştur. Hayırlı bayramlar....

0 yorum:

Yorum Gönder