3 Aralık 2017 Pazar

Sayfamızda sirkenin faydaları, sirkenin dinen faydası, sirkenin içeriği, sirkenin faydaları dini, sirkenin faydaları hadis, sirkenin faydaları cilde, sirke ve zayıflama ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

Sirke nedir? Sirkenin Faydaları Nelerdir?

Sirke, Salatalara, turşulara, yemeklere ekşilik vermek için kullanılan, ekşimiş meyvenin suyu.

Sirke diğer bir ifade ile, bir takım kimyasal yöntemlerle hazırlanmış bileşiklerin ortak adı.

SİRKENİN FAYDALARI NELERDİR?

Sirkenin içeriği; Sirkede yüzde 6-7 oranında sirke ruhu yani sirke asidi mevcuttur.

Özellikle bu sirke asidi; iştah açar, sindirim salgıların artırıp hazmı kolaylaştıran ve sirkeye ferahlatıcı hoş kokusunu veren maddedir.

Sirke, elma veya üzüm suyunun 15 gün kadar bir kapta üstüne tülbent örtülerek bekletilmesi ve süzülmesiyle elde edilir. Böylece meyve kalıntılarından arındırılır. Hava almasına imkan vermeyen şişelere tam dolacak şekilde aktarıldıktan sonra serin, loş ve güneş ışığı almayan bir mekanda saklanır.


Sirkenin kullanıldığı yerler:

Sirkenin tam bir şifa kaynağı olduğu günümüzde daha anlaşılmıştır ve hayatımız için önem arz eden çok sayıda mineral ve vitaminleri ihtiva ettiği bilinmektedir. Günümüzde Şifa amaçlı, Temizlik amaçlı, tat verme vb. kullanılmaktadır.

Şifa amacıyla kullanmak için; 
Zayıflamak için Bir bardak suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1-2 tatlı kaşığı bal katarak, günde 3 defa, mümkünse yemeklerden önce fazla kilo problemi için de etkili olan elma sirkesi bu amaçla kullanılır. 

Yine her sabah aç karına bir defa alırsak sağlığımızı korumada faydalıdır. 

Sirkeyi salatalarda, çorbalarda vs. aroma vermek ve iştah açmak için de kullanabiliriz.

SİRKENİN SAĞLIĞA FAYDALARI NELERDİR?

Sirke asidi normal dozlarda dahi mikrop öldürücü özelliğe sahiptir. Bu sebeple bazı salğın hastalıklara 
karşı tıbbi ve ciddi bir tedbir olarak hep tavsiye edilir.
Bağışıklık sistemini güçlendirerek nezle, grip, boğaz ağrıları gibi enfeksiyonlara yakalanmayı engeller.
Sirke sindirimi kolaylaştırır. Hazımsızlığa iyi gelir. İştahı açar. Bu sebeple birçok yemek ve salatalarda tat ve çeşni için kullanılır.Barsak gazına ve kabızlığa iyi gelir.
Sirke mide hararetini giderir. Safrayı keser.

Safra rahatsızlıklarına iyi gelir ve safra akıntısını tanzim eder.
‘Kalp ve sinirleri kuvvetlendirmede düzenli olarak elma sirkesi bal karışımı alınması tavsiye edilir. Yine bu karışım muhtevasında olan A ve diğer vitaminlerle görmeyi keskinleştirir.Sirke kandaki kolesterolu düşürerek kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu rol oynar.
İçerdiği doğal asitler ve enzimlerle kanın daha sağlıklı ve ince akmasını sağlar.
Elma sirkesi yüksek miktarda kalsiyum, yani kemik ve dişler başta olmak üzere insan vücudunun en temel minerallerinden birini ihtiva etmektedir. Böylece kemikleri mineral
bakımından
zenginleştirerek osteoporozu (kemik erimesi) önler.
Kadınlarda adet ağrılarına ve anormal akıntılara karşı tesirlidir.
Sirkeyle soğuk su friksiyonları en zararsız ateş düşürücü, keza vücuda sükunet ve ferahlık veren bir tatbikat olur.
Egzama ve yaralara sürülürse büyük ölçüde şifa etkisi vardır.
Başta damarlar, karaciğer, böbrekler olmak üzere vücudu toksinlerden (zehirli atık maddeler) arındırır, yağlı mukus kalıntılarını parçalar.
İdrar yolları enfeksiyonlarında, sindirim bozukluklarında, kramplarda, yaban arısı sokmalarında, saçta kepekte, uyku bozukluklarında, kulak çınlamasında da kullanılır…

Peygamber Efendimizin övdüğü bir yiyecek olan sirke ile ilgili Efendimizin bize bildirdiği sirkenin faydaları, Sirke ile ilgili hadis

“SİRKE, NE GÜZEL KATIK!”

Peygamber Efendimiz aleyhisselatü vesselam, Mekke’nin fethinde, amcası Ebu Talib’in kızı Ümmühani’nin evini şereflendirmişti. Ona: ‘Yanınızda yiyecek bir şey var mı?’ diye sordu.

Ümmühani, mahcup bir ses ile cevap verdi: ‘Hayır, kurumuş ekmek kırıntıları, tuz ve biraz da sirke var. Ben de, bunları sana ikram etmekten utanırım…’

Mübarek ömrü boyunca, önüne konulan hiçbir yemeği küçümsemeyen ve beğenmemezlik etmeyen Allah’ın Resulü: ‘Getir onları!’ emretti. Sonra o kuru ekmekler suyun içine ufalandı. Bir miktar tuz ilave edildikten sonra da, üzerlerine sirke döktü!

Bu mütevazi yemeği, afiyetle yiyen Peygamber Aleyhisselam, Rabbine hamd duaları ettikten sonra, şöyle buyurdu: ‘Ey Ümmühani! Sirke ne güzel katıktır! Sirkesi bulunan bir ev, katıktan mahrum sayılmaz! dedi.


* * **  **  *
Sayfamızda sirkenin faydaları, sirkenin dinen faydası, sirkenin içeriği, sirkenin faydaları dini, sirkenin faydaları hadis, sirkenin faydaları cilde, sirke ve zayıflama ile ilgili bilgiler e sizlerde yorumlarınızı ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder