7 Şubat 2018 Çarşamba

Sayfamızda son zamanların oldukça hızlı yayılan sosyal ağ sarahah nedir, sarahah ne işe yarar, sarahah nedir neden hızla yayılıyor, sarahah ne demek, sarahah ile ilgili aklınıza gelen sorulara kısaca bilgiler yer almaktadır.

SARAHAH NEDİR? SARAHAH NE DEMEK? SARAHAH NE İŞE YARAR?

Sarahah uygulaması son  zamanlarda oldukça yaygınlaştı. App Store'da en çok indirilen uygulamalar listesinde bir numaraya yerleşen ve Arapça'da 'dürüstlük' manasına gelen Sarahah ne işe yarıyor? Kullanıcılar neden telefonlarına bu uygulamayı indiriyor? İşte kullanıcı sayısı her geçen gün mantar gibi çoğalan Sarahah'a ilişkin dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir.

Sarahah nedir?

Suudi Arabistanlı uygulama geliştiricisi Zain al-Abidin Tawfiq tarafından yapılan “Sarahah” adındaki bu uygulama, aslında temelde anonim mesajlar gönderip almanızı sağlayan bir sosyal ağ. Arapçada "dürüstlük" veya "dürüst olmak" anlamına gelen Sarahah uygulaması, bir petrol şirketinde tam gün çalışan Tawfiq tarafından 2016 yılında geliştirilmeye başladığı ve adıyla doğru orantılı olarak insanların birbirine karşı dürüst olabilmeleri amaçlanmış.

Sarahah nedir Neden hızla yayılıyor?


İnsanlar çoğu zaman karşıdaki kişiye bir şeyler anlatmak istediğinizde bazı durumlarda düşüncelerini anlatmakta zorlanıyorlar. Örneğin yaşınızın ufak olması, sizden büyük birisine yanlışını söylemek konusunda sorun yaratabilir. Bu, sosyal medyada kim olduğunuzu karşıdaki kişiye iletmeden söylemeniz gereken şeyleri aktarmanızı sağlıyor.

Amatör bir Web sitesi olarak kullanıma sunulan Sarahah, Arap ülkelerindeki popülaritesinin hızla artmasının ardından App Store’da ki yerini aldı ve yükselişi daha da hızlandı.Bir çok profesyonel yazılıma alternatif oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder