11 Mart 2018 Pazar

Sayfamızda son günlerin popüler tariflerinden krep tarifi, krep tarifleri, krep nasıl yapılır, kolay krep tarifi, 2 kişilik krep tarifi, peynirli krep tarifi, krep tarifi şekerli krep yapılışı yer almaktadır.

KREP TARİFİ

Krep, kahvaltının ve beş çayının vazgeçilmezlerinden biri. Hem tatlı hem de tuzlu lezzetlerin yanına yakışan krepin tarifini ve püf noktasını sizler için derledik. (Özellikle ilk kez yapacaklar için kolay krep tarifi!)

KREP NEDİR TARİFİ, KREP NASIL YAPILIR?

Krep diğer ismi ile akıtma, un, yumurta, süt, erimiş yağ, tuz ve kabartma tozu ile hazırlanan sulu hamurun kızgın bir yüzeye dökülmesiyle yapılan bir lezzet. Anadolu'da ve Rumeli'de yaygın olarak tüketilen krep, hem reçel ve çikolata gibi tatlı besinlerle hem de çeşitli peynirlerle süslenebiliyor. Pek çok sunum şekli bulunması nedeniyle beş çaylarının da vazgeçilmezlerinden biri olan krepleri sade yapabileceğiniz gibi daha hazırlama aşamasında baharatlarla, zeytin parçaları ve mantar gibi çeşitli malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. 


Kolay krep tarifi için öncelikle malzemeleri temin etmek gerekir.

Krep Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ


Krep nasıl yapılır?


Derin bir kapta un, süt ve suyu pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpma işlemini sürdürün. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup kızdırın.Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin. Krepleriniz hazır, afiyet olsun.

2 kişilik krep tarifi, kolay krep tarifi, krep tarifi, krep tarifi şekerli, krep tarifleri, peynirli krep tarifi, krep nasıl yapılır

0 yorum:

Yorum Gönder