22 Ocak 2019 Salı

Evde biber salçası yapımı, tatlı kırmızı biber salçası nasıl yapılır, tatlı biber salçası, biber salçası yapımı evde, salça, biber salçası yapılışı tarifi



TATLI BİBER SALÇASI

Maraş Usulü Tatlı Biber Salçası Nasıl Yapılır?

biber salçası yapımı



Biber Salçası Yapılışı

Biber salçasına başlamadan önce biberler temiz su ile yıkanır. Elimize eldiven geçirip, bir bıçak yardımıyla ortadan keserek içindeki tohumları güzelce temizlenir. Tatlı biberler de aynı şekilde ortadan kesilip tohumları temizlenir.

Daha sonra biberleri yıkayıp, içinde bulunan son tohumlar da alınarak biberler süzmeye bırakılır. Suyu süzülen biberler salça çekme makinesinde çekilerek geniş derin olmayan kaplara konur. Salça dolu kaplar güneş gören yerlere veya terasa konur. Terasta bulunan salçalar ikinci günden itibaren 3 saatte bir  tahta büyük bir kaşık yardımıyla karıştırılır.

Güneşte suyu çekilen salçaya 2 ile 4 gün arasında isteğe göre

1-2 avuç tuz atılarak  3 saatte bir tahta büyük bir kaşık yardımıyla karıştırılır. Burada püf nokta, yüzünün kurumamasıdır. Yüzünü güneş kurutan salçanın rengi güzel olmaz.

5. gün içerisinde salçanın katılaşmasını müteakip her kilogram'a 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır ve saklanmak veya yenmek üzere hazır olan salçalar kutularına konarak ağızları sıkıca kapatılır.

Bu yazı, biber salçası, Biber salçası, Biber Salçası Nasıl Yapılır?, Maraş Usulü Biber Salçası Nasıl Yapılır? TATLI BİBER SALÇASI, Tatlı Biber Salçası Nasıl Yapılır, Tatlı Biber Salçası ile ilgilidir.

0 yorum:

Yorum Gönder