1 Şubat 2019 Cuma

DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ

Geçmişten beri cevizin faydaları konusunda çok çeşitli bilimsel araştırmalar yapılır. Fakat cevizin faydaları konusunda çalışmalar durmamış olup her yıl bir yeni faydası daha gün yüzüne çıkıyor. Bu çalışmalar öyle kulaktan dolma yani bireysel deme yanılma yöntemi ile değil aynı zamanda bilimsel çalışmalar da sürüyor.

Görünüş olarak beyine benzetilir genellikle ve beyine faydalı olduğu düşünülür. Cevizin iç kısmı beyini temsil ederken kabuğu ise kafa tasını ifade etmektedir.Bu görüş yeni bir görüş olmayıp orta çağda Avrupa da ki bazı ülkelerde zihinsel engelliler tedavi etmek amacıyla da kullanılmış.Yapılan araştırmalarda bu benzerliğin sadece görünüşten ibaret olmadığı ve beyine iyi geldiği kanıtlanmıştır.


ceviz nedir

Cevizin Beyne Faydası

Ceviz, omega-3, folik asit ve E vitamini açısından en değerli kuruyemiştir. Beyin için değerlidir. Beyin fonksiyonlarını geliştirir. hafızayı güçlendirir. omega-3 içerdiği için depresyona engel olur.

Cevizin Diğer Faydaları


Yaprakları ve kabuklarıyla hazırlanan ilaçlar; kanı temizler, kansızlığı giderir. İshal ve dizanteriyi keser, Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir, Saç ve elleri boyamakta da kullanılır.


Taze dalların kabukları ve meyvelerinin kabukları ile karıştırılıp kaynatılarak elde edilen sıvı mideyi kuvvetlendirir.

Ceviz yapraklarından yapılan çay iştah açar, mideyi kuvvetlendirir, boğaz hastalıklarına iyi gelir.

Bir miktar ceviz yaprağı banyo suyuna karıştırılırsa cilt hastalıklarına iyi gelir.

Ceviz yaprakları pişirilerek çıbanların üzerine sarılırsa iyileşmesini sağlar.

Ceviz yağı yüz lekelerinin üzerine sürülüp masaj yapılırsa lekeler yok olur.

Ceviz kabuğu hem bazı hastalıkların tedavisinde ilaç gibi kullanılırken saç, tırnak ve cilt bakımı için tam bir kozmetik üründür..

Cevizin kuru dış kabuğunun çay demler gibi demlenip içilmesi soğuk algınlığına ve öksürüğe iyi gelir..


Bağırsaklarda oluşan kurt ve solucanların tedavisi için de aynı karışım (kuru veya taze ceviz kabuğu) günde iki fincan içilerek tedavi edilebilir..


Şeker hastalığı, vücutta D vitamini eksikliğinden oluşan raşitizm hastalığı için de 10-15 adet ceviz kabuğunun su ile kaynatıp içilmesi faydalıdır..


Taze (Yeşil) ceviz kabuğu suyu çıkarılarak sivilceli cilt üzerine sürülmesi sivilcelerin ve cilt lekelerinin geçmesine yardımcı olur..


Ceviz kabuklarını ( Kuru veya yaş ) kaynayan suyun içerisine atıp 10 dakika kaynattıktan sonra saçlarımızı yıkadığımızda saç dökülmesini duracaktır.. Saçlarımız kepeklerden arınmış olacaktır.. Saçlarımızı bu şekilde hazırladığımız su ile her gün yıkamaya devam edersek varsa saçlardaki beyazlarda azalma görebiliriz..Saça koyu kahverengi bir renk verirken saçların parlaklığını artırır..


Balgamda — Yapraklarının kaynatılmış suyunu içmek

Baş yarasında — Kabuğunu kaynatıp kına gibi yakmak.

Dermansızlıkta — Yapraklarının kaynatılmış suyuyla banyo yapmak.

Diş temizliğinde — Yumuşatılmış yapraklarını dişlere sürtmek 

Kuvvet için — Taze meyvalarından yapılan tatlısını yemek

Mide İçin — Yapraklarının kaynatılmış suyunu içmek.

Sidik Zorunda — Yapraklarının kaynatılmış suyundan soğuk içmek

Sıtmada — Taze meyvalarından birkaç gün yutmak.

Yarada — Yapraklarının çokça kaynatılmış suyundan içmek

Sayfamızda ceviz nedir, cevizin faydaları nelerdir, cevizin beyne faydası, ceviz içinin faydaları, cevizin faydalar maddeler halinde yer almaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder