22 Ocak 2019 Salı

Sayfamızda üzüm nedir, üzümün faydaları nelerdir, üzümün faydaları, sarı üzümün faydaları, siyah üzümün faydaları ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

Üzüm Nedir? Üzümün Faydaları Nelerdir?


üzüm nedir


Üzüm Hakkında Bilgi

Üzüm, asmagiller familyasının Vitis cinsinden sarılgan bitki ve yeryüzünde kültürü yapılan en eski meyve türlerine verilen ad. Tarihçesi M.Ö 5000 yılına kadar dayanır. Anavatanı Anadolu'yu da içine alan Küçük Asya, Kafkasya'yı da kapsayan bölgedir.

Yeşil üzüm, b1 ve b2 vitaminleri ve demir, magnezyum, fosfor, potasyum gibi mineraller içermektedir. Üzüm suyu, üzüm sirkesi, üzüm pekmezi, üzüm hoşafı gibi kullanım alanlarının yanında bir de üzümünün yapraklarından, çekirdeğinden, posasından bile faydalanılmaktadır.

Kara üzüm şifadır. Kara üzümün günde her öğün öncesinde 3 tane çekirdeği ile birlikte tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Üzümün Faydaları:
Üzüm ve Kan

Kara üzümün yeşil üzümden en büyük farkı kan yapıcı özelliğinin olmasıdır. Yağ yakımını kolaylaştırır. Kara üzümün çekirdekleri ve kabukları tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur. Kara üzüm vücudu virüslerden arındırarak hastalanma olasılığını en aza indirmektedir. Aynı zamanda kara üzüm kansere yakalanma riskini de en aza indirir.

Üzüm ve Kansızlık


Kansızlığa iyi gelir. Günde bir kaşık tüketilen üzüm pekmezi kansızlığı gidermeye yardımcı olur. Meyveler arasında en güçlün antioksidanın üzümde olduğundan vücudun direnç ve sağlığını artırır. Aynı zamanda, yorgunluğun giderilmesini ve stresin atılmasına yardımcı olmaktadır.

Üzüm ve Beyin
Beyin gelişimi için gereklidir. Unutkanlığı azaltması ve zeka gelişimine faydalı olduğundan öğrencilere bolca önerilmektedir. Özellikle üzümün kurusu, beyin gelişimi açısından destekleyici olmaktadır. İleri yaşlarda oluşan Alzheimer hastalığından muzdarip hastalarda amiloid-beta peptit seviyelerinin azaltılmasında yardımcı olur. Üzüm beyin sağlığını da koruyarak, beynin işlevlerini düzenli bir şekilde yerine getirmnesine yardımcı olur.

Üzüm ve Akciğer
Akciğerin en büyük hazinesi alveollar. Bu organlar oksijeni kan dolaşımına veren organlardır. Üzümün akciğere en faydalı olduğu bölge de alveollardır. Böylece akciğer kanseri riskini de azaltmış oluyorlar. Üzüm ayrıca, proantosiyanidin adı verilen bir antioksidana sahip olduğundan alerjik astıma iyi gelmektedir.

Üzüm ve Sindirim Sistemi
Bağırsakları çalıştırır. Üzüm hazımsızlığı gidererek bağırsakların hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.



Meme kanserinden korur. Yapılan araştırmalara göre üzüm içerdiği antioksidanlar açısından meme kanserine iyi geldiği bilinmektedir. Günde bir kase veya bir bardak tüketilen üzüm suyunun meme kanserine bağlı gelişen tümörleri engellediği ortaya çıkmıştır.

Üzüm ve Cilt Sağlığı
Üzüm genel cilt sağlığı için faydalı bir meyvedir. Üzüm fitokimyasal ve antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Üzüm ayrıca cilt sağlığı için hayati önem taşıyan C vitamini bakımından zengindir.

Ayrıca, Tavuğu yumurtlatmak için — Karabiberli döğülmüşünü hap yaparak yutturmak .

0 yorum:

Yorum Gönder