1 Şubat 2019 Cuma

Cevizin Zararları

Geçmişten beri cevizin faydaları konusunda gerek televizyon programları yapılır ve gazetelerde makaleler okumaktayız. Fakat cevizin faydaları konusunda çalışmalar durmamış olup her yıl bir yeni faydası daha gün yüzüne çıkıyor. Bu çalışmalar öyle kulaktan dolma yani bireysel deme yanılma yöntemi ile değil aynı zamanda bilimsel çalışmalar da sürüyor. Peki Cevizin insan sağlığına zararları var mı?


cevizin zararları

Cevizin zararları var mıdır?

Yapılan araştırmalara göre cevizin insan sağlığına herhangi bir zararının bulunmadığı tespit edilmiştir. Ancak düzensiz ve bilinçsiz şekilde tüketilen ceviz yan etkiler yaratabilmektedir.

Örneğin kilo fazlası olan bir insansanız, günde 2 cevizden daha fazla tüketmeniz sizin için zararlı olabilir. Çünkü fazla tüketilen ceviz kilo almanıza sebebiyet verebilir. Ayrıca küçük çocukların ceviz tüketimi doktor kontrolünde yapılmalıdır. Çünkü vitamin ve mineral yönünden çok zengin olan ceviz, bebeklerde ve küçük çocuklarda metabolizmayı yoran etkiler yaratabilir.

Bunun yanı sıra eğer besin alerjisi gibi problemler bulunan insanlarda ceviz, sivilce ya da kızarıklık gibi komplikasyonlara neden olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder