18 Ekim 2016 Salı

Farklılıklara saygı, farklılıklara Saygı ne anlama gelmektedir, farklıklarımızla özeliz, Farklılıklara Saygı farklılıklar kazançtır, farklılıklara saygı duymak nedir, bireysel farklılıklar insanı özel yapar mı? 

Farklılıklara Saygı Nedir?

farklılıklara saygı ve hoşgörü

   Farklılıklara Saygı 'Farklılıklar Kazançtır, Farklılıklar Doğaldır.'

       Dünya var olduğundan bu yana insan nüfusu sürekli artmış ve günümüzde 7 milyara dayanmış durumdadır. Hal böyle olunca da çok fazla kişilikli bir dünya oluşmuştur. İnsanlara bu farklılık ürkütücü gelse de aslında çok büyük avantajları içerisinde barındırmaktadır. Mesela tek tip insan kişiliği olsaydı dünyada, herkes aynı şeyi düşünür aynı şeyleri hisseder ve aynı şekilde davranırdı. Böyle olunca da hiç bir problem oluşmazdı. Halbuki işin aslı öyle değil. Bunu bir örnekle detaylandırmak istiyorum. Kişiliğimiz tek tip olsaydı sadece bir alan gelişirdi ve diğer tüm alanlar eksik kalırdı. Herkes Isaac Newton gibi olsaydı sadece dünya fizik alanı, herkes John Dalton gibi olsaydı kimya alanı, herkes İbn-i Sina gibi olsaydı tıp alanı, Sigmund Freud olsaydı psikoloji alanı, diğer alanlar eksik kalırdı. Fakat farklı kişiliklerin olması insanları farklı alanlara yönlendirmiş ve onların birleşimi sonucu şu an dünyamızdaki zenginlikler oluşmuştur. İnsanoğlu Thomas Edison'dan bir şey, Albert Einstein'dan bir şey, Sokrates'ten bir şey kapmış ve daha sayamadığımız bir çok bilim adamının hepsinden ayrı ayrı faydalanması neticesinde kendini geliştirmiş ve hayat şartlarını daha da kolay hale getirmeyi başarmıştır.
      Bütün insanlar bu perspektiften meseleye bakmalı, karşısındaki insan kendisi gibi düşünmediği için onu hoş görmeli, mutlu olmalıdır. Farklı insanlar bizlere bir şey katar. İşte bu yüzden farklılıklar bizim için her zaman kazançtır...

Psikolog KAYA

Özlü söz; Herkesi sevmek zorunda değiliz ama herkese saygı duymak zorundayız.


Alternatif başlıklar, farklılıklara saygı, farklılıklara neden saygı duymalıyız, farklılıklar kazançtır, farklılıklara saygı ile ilgili özlü sözler, farklılıklara saygı ile ilgili sözler, farklılıklara saygı duymak ile ilgili kompozisyon, farklıyım özelim.

0 yorum:

Yorum Gönder