12 Nisan 2018 Perşembe

Sayfamızda Miraç Kandiline ve Cuma Gününe özel Cuma ve Kandil Mesajları ve En güzel Kandil ve cuma günü için tebrik sözlerini bulabilirsiniz.

CUMA ve KANDİL MESAJI

Ey Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme. Bizi affet, bizi bağışla ve bizeacı. Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.



cuma ve kandil mesajı


Cuma ve Kandil Mesajı Sözleri 2019


Ey yüceler yücesi Allah'ım affınla bizleri af et. Hilminle bizlere fazlu keremini bahşet. Amin hayırlı cumalar...


* * * * *


Allah'ım senden başka sığınağı olmayan biz kullarına merhamet et. Bizleri nefsimizle baş başa bırakma.  Amin Hayırlı Nurlu Cumalar.


* * * * *


Peygamberimiz (s.a.s), ashabı nezdinde hepimize şöyle buyurdu: “Kendiniz gitmeden önce âhirete salih ameller gönderiniz. Allah’a yemin olsun ki, her biriniz dünyaya veda edeceksiniz. Sonra Allah, ‘Resûlüm sana dinimi tebliğ etmedi mi? Sana mal vermedim mi? İmkan bahşetmedim mi? Dünyadayken ahiretin için ne hazırladın?’ diye soracak… Öyleyse herkes gücü nispetinde kendini cehennem ateşinden korusun. Yarım bir hurmayı infakla ya da güzel bir sözle dahi olsa bunu yapsın.”


* * * * *


Bizim için bir muhasebe zamanıdır Cuma.Gidişatımızı yeniden gözden geçirme, bilerek ya da bilmeyerek yüklendiğimiz günahlardan arınma anıdır. Cuma, duaların geri çevrilmeyeceği bilinciyle Allah’a yakarışın, O’nun engin rahmeti ve merhametine sığınmanın tam da vaktidir. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve muhabbetimizi gür bir sedayla haykırdığımız gündür Cuma.


* * * * *


Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de, “Ey iman edenler! Cuma günü ezan okunduğunda namaz için koşun ve alışverişle meşguliyeti bırakın. Bilesiniz ki bu, sizin için daha hayırlıdır.” Cum’a, 62/9


* * * * *


Cuma, gündelik meşgalelerden, her türlü dünyevi kaygıdan sıyrılarak Yüce Allah’ın huzuruna duruşumuzun adıdır.


* * * * *



Cuma, haftalık dirilişimize, hayata yeniden tutunmamıza vesile olsun inşallah.



* * * * *


Cuma rahmettir. Cuma berekettir. Cuma huzurdur. Hayırlı Cumalar... Cumanız mübarek, gününüz hayırlı olsun!


* * * * *


Peygamber Efendimiz (s.a.s.) mirâçtan bize hediyelerle dönmüştür.4 “Gözümün nuru”5 diye nitelediği beş vakit namaz, mirâç hediyelerinin ilkidir. Namaz bizim mirâcımızdır. Namaz bizim dirilişimizdir. Namaz bizim kurtuluşumuzdur. Bizler namazla arınır, her türlü kötülükten korunur, mescitlerde buluşuruz. Vaktinde kıldığımız namazlarımız, en hayırlı amelimizdir. 6 Nitekim Süleyman Çelebi, Mevlidinde namazın müminin mirâcı olduğunu şu dizlerle dile getirmiştir: Sen ki mirâc eyleyip ettin niyâz, Ümmetin mirâcını kıldım namaz, Miracın ikinci hediyesi, Allah’a ortak koşmayan kimselerin günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesidir.


Miracın üçüncü hediyesi ise, “Âmenerrasulü” diye başlayan Bakara suresinin son iki ayetidir. Bizler her gün yatsı namazından sonra bu ayetleri okur, imanımızı dile getiririz. Rabbimizin bize öğrettiği dualarla O’na yalvarır ve teslimiyetimizi ifade ederiz. Hutbeme, mirâç hediyesi olan bu ayetlerde geçen dualarla son vermek istiyorum: “Ey Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme. Bizi affet, bizi bağışla ve bize acı. Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.”7

0 yorum:

Yorum Gönder