21 Nisan 2018 Cumartesi

Sayfamızda gelişen teknolojik ürünlerinden olan drone kelimesi ile akla gelen drone nedir kısaca, drone nedir ne işe yarar, drone nedir tdk, drone kelime anlamı nedir, drone ne demek sorularına yanıtlar bulabilirsiniz.

DRONE NEDİR?

Günümüzde oldukça popülerleşen ve kullanım alanı genişleyen bu cihaz için kanunlar bile belirlenmiş durumda. Evet Drone nedir, nerelerde kullanılır, ne işe yarar, yerli drone var mı?

DRONE NEDİR NE İŞE YARAR?

Hayatımıza bir anda giren bu cihaz, hayatımızın hemen her alanında hızla yer almaya başladı. Drone aracılığıyla hava çekimleri kolayca gerçekleştirilebilmekte, ticari ve askerî alanda birçok uygulama gerçekleştirilebiliyor. Gelelim sorunuzun cevabına;

Drone, bir uzaktan kumanda ya da yazılımsal yönetim ile kolayca yönlendirilebilen "insansız hava aracı"dır.

Havadan görüntülemelerde helikopter gideri ve pilot maliyeti olmadığı için prodüksiyon giderlerini yarı yarıya düşüren, ticari ve askerî kontrol mekanizmalarını kolaylaştıran drone, Türkiye genelinde birçok iş için kullanılmaktadır. Askerî açıdan genellikle normal savaş uçakları için zor ve tehlikeli görevlerde olarak kullanılır. Yanı sıra silahlı ve silahsız olarak silahlı kuvvetlere destek verir. Bunun yanında ticari amaçlı ve sivil kullanımda bulunan boyut olarak daha küçük drone çeşitleri de vardır.

Sizlerde drone nedir ne işe yarar yayınımıza yorumlarınızı ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder