17 Nisan 2018 Salı

Sayfamızda sizler için özenle hazırlanmış olan, Berat Kandili Nedir 2018 ile ilgili yapmamız gerekenler Berat Kandili 2018 ne zaman sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

Ayrıca Berat kandili nedir? berat kandili nedir kısaca, berat kandili nedir niçin kutlanır, berat kandili nedir kısaca özeti, berat nedir, berat nedir kısaca, berat anlamı nedir sorularının yanıtını bulabilirsiniz.

Berat Kandili Nedir?


Berat Kandili Üç ayların ikinci ayı olan  Şaban ayının 14. gecesi idrak edilecektir. Şaban ayının 14.ncü gecesi, miladi takvime göre 30 Nisan Pazartesi gününe denk gelmektedir.

30 Nisan Pazartesi akşamını, 1 Mayıs Salı gününe bağlayan gece ''Berat Kandili’ni idrak edeceğiz.

Berat nedir? Berat Kelimesinin Anlamı Nedir?

Berat; “Günah, borç ve cezadan kurtulmak“ anlamına gelir.


Kim bu gecede gönülden Allah’a yönelir, tövbe ederse günahları bağışlanır. Berat kandili gibi özel zamanlar gönüllerimizin Allah’a yöneldiği, O’nun affına rahmet ve mağfiretine en fazla yaklaştığı anlardır. Ayrıca böyle zamanlarda kalplerimizde şefkat, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının daha yoğun olduğunu hissederiz. Toplumsal olarak da günahlar ve suçlar azalır, hayırlar artar. Bu geceler, kendimizle hesaplaştığımız, hayatımıza Yüce Yaradan’ın rızası doğrultusunda yön vermeye karar verdiğimiz fırsat geceleridir.


Berat Kandili ile ilgili Efendimizin bize tavsiyesi nelerdir?

Sevgili Peygamberimiz de bu gece ile ilgili şöyle buyurmuşlardır: “Şaban Ayı’nın 15. gecesini ibadetle geçirin. Gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve kullarına rahmetini, lutuflarını müjdeler: Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan, ona da istediğini vereyim.” Ne multu gönüllerinde bu daveti duyup ona icabet edenlere!



Allâh'ım, Efendimiz Muhammed'e ve ehl-i beytine bizi bütün korku ve âfetlerden kurtaracağın, bütün ihtiyaçlarımızı göndereceğin, bütün günahlarımızdan temizleyeceğin, nezdindeki derecelerin en yücesine yükselteceğin, hayatta ve ölümden sonra bütün hayırların nihâyetine ulaştıracağın şekilde râhmet eyle. Muhakkak sen her şeye kadirsin.“ Amin.



(Dört gecenin gündüzü de gecesi gibi faziletlidir. Allahü teâlâ, o günlerde dua edenin isteğini geri çevirmez, onları mağfiret eder ve onlar bu günlerde bol ihsana nail olurlar.

Bunlar:
Kadir gecesi,
Arefe gecesi,
Berat gecesi,
Cuma gecesi ve günleri.)
[Deylemi]

Berat Kandili Nedir? Berat Nedir kısaca anllamıyayınımıza sizlerde yorumlarınızı ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder