15 Nisan 2018 Pazar

Sayfamızda Berat Kandili Mesajları, berat kandili mesajları resimli, berat kandili mesajları 2019, berat kandili mesajları indir, berat kandili mesajları resimli facebook, kandili mesajları ve kutlama sözleri yer almaktadır.

BERAT KANDİLİ MESAJLARI

Şa'ban ayının on beşinci gecesi Berat gecesidir. Rabbim bu gecede tüm dualarınızı kabul buyursun ve günahlarınızı affetsin İNŞALLAH.
BERAT KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN.


* * * * *


Peygamber Efendimiz (sav) buyurdular: "Muhakkak Allahü Teala Şa'ban ayının on beşinci gecesinde dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve Beni Kelb kabilesinin koyunlarının tüylerinden daha çok (insanı) bağışlar." Hadis-i Şerif, Sünen-i İbn-i Mace



berat kandili mesajları



Allah'ım bu mübarek kandil gecesinde bağışladığın kullarından eyle bizi.
Ahirette ve dünya da iyilik ver. El açıp yalvaran, yalnız Sen'den medet uman biz aciz kullarını affet.Kimin ne sıkıntısı varsa gider Ya Rabbim.( Amin)
HAYIRLI kANDİLLER


* * * * *


Peygamber Efendimiz (sav) buyurdular: "Kim şu beş geceyi ihya ederse o kimseye cennet vacib olur: Terviye gecesi (arefeden önceki gece), arefe gecesi, kurban bayramı gecesi, ramazan bayramı gecesi, Şa'ban'ın on beşinci gecesi." (et- Tergib ve't- Terhib)

Mevlam bizleri bu mübarek kandil gecesini layıkıyle idrak edenlerden eylesin. Bizleri kendine kul kabul eylesin. Cümle Muhammed ümmetinden; içinde bizlerden de razı olsun İNŞALLAH.
Amin.
Berat kandiliniz mübarek olsun.



Berat gecesinde Peygamber Efendimiz'e (sav) Cebrail aleyhisselam indi ve: "Muhakkak Allahü Teala ümmetinin yarısını cehennemden azad etti" dedi.


Hazret-i Aişe validemiz (r. anha) buyurdular ki :


Resulullah'ın (sav) : "Dört gecede Allahü Teala hayrı şiddetli yağmur gibi akıtır" buyurduğunu işittim. Şa'ban ayının on beşinci gecesini onlar arasında saydı.


Ebu Abdullah Tahir der ki:  Yeryüzündeki müslümanların iki bayramı olduğu gibi semadaki meleklerin de iki bayramı vardır: Berat gecesi ve Kadir gecesi.


İmam Sübki tefsirinde: "Bu geceyi ihya etmek, bir senelik günaha keffaret olur. Cuma gecesini (ibadet ve dua ile) ihya etmek haftanın günahlarına keffaret olur. Kadir gecesini ihya etmek ömrün günahlarına keffaret olur." demiştir.


Peygamber Efendimiz (sav) buyurdular: "(Ey ümmetim) Size iki şey bıraktım. Bu iki şeye sarıldığınız müddetçe asla delalete düşmez, doğru yoldan ayrılmazsınız: Allahü Teala'nın kitabı ve peygamberinin sünnneti." Hadis-i şerif, İmam Malik, Muvatta


Peygamber Efendimiz (sav) buyurdular: " Sizin en hayırlınız; dünyası için ahiretini, ahireti için de dünyasını terk etmeyen ve başkasına yük olmayan kimsedir." Hadis-i Şerif, Hakim, el-Müstedrek


*****



Ey yüceler yücesi Allah'ım affınla bizleri af et. Hilminle bizlere fazlu keremini bahşet. Amin hayırlı Kandiller....


* * * * *


Allah'ım senden başka sığınağı olmayan biz kullarına merhamet et. Bizleri nefsimizle baş başa bırakma.  Amin Hayırlı Nurlu Kandiller.


BERAT KANDİLİ MESAJLARI Resimli


Peygamberimiz (s.a.s), ashabı nezdinde hepimize şöyle buyurdu: “Kendiniz gitmeden önce âhirete salih ameller gönderiniz. Allah’a yemin olsun ki, her biriniz dünyaya veda edeceksiniz. Sonra Allah, ‘Resûlüm sana dinimi tebliğ etmedi mi? Sana mal vermedim mi? İmkan bahşetmedim mi? Dünyadayken ahiretin için ne hazırladın?’ diye soracak… Öyleyse herkes gücü nispetinde kendini cehennem ateşinden korusun. Yarım bir hurmayı infakla ya da güzel bir sözle dahi olsa bunu yapsın.”


* * * * *


Bizim için bir muhasebe zamanıdır Kandiller. Gidişatımızı yeniden gözden geçirme, bilerek ya da bilmeyerek yüklendiğimiz günahlardan arınma anıdır. Kandili, duaların geri çevrilmeyeceği bilinciyle Allah’a yakarışın, O’nun engin rahmeti ve merhametine sığınmanın tam da vaktidir. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve muhabbetimizi gür bir sedayla haykırdığımız gündür Kandiller.



* * * * **


Berat kandili mesajları resimli,kandil mesajları yeni 2019, resimli kandil mesajı,
kandil mesajları berat indir paylaş


en yeni kandil mesajları indir ücretsiz görselli


Kardeşliğin daimi olduğu,
Dostlukların hiç bitmediği,
Mutlu, sevgi dolu nice kandillere.


* * * * *


Dünyada bir olan sende bin olsun,
Kainatta damla olan sende okyanus olsun.
El açıp dua etiğin her şey bugün kabul olsun, amin!
Hayırlı Kandiller Dilerim


EN GÜZEL KANDİL MESAJLARI



Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı,
İlahi esintilerin kalpleri okşadığı
Her anın bir asra bedel olduğu bu kandil gecesinde
Dualarda birleşmek dileğiyle;
Berat Kandilinizi Kutlarım.


* * * * *


Semanın kapılarının açılıp rahmetin sağanak, sağanak yağdığı bu günde size ve ailenizin Mübarek Berat Kandili Kutlu olsun.


* * * * *


Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan kandiliniz mübarek olsun.


* * * * *


En güzel isimler (Esma-ül Hüsna) Allah'ındır. O halde O'na güzel isimlerle dua edin. O'nun isimleri hakkında eğri yola gidenleri bırakın. Onlar yapmakta olduklarının cezasına çarptırılacaklardır. (Araf - 180) Kandiliniz Mübarek Olsun.


Rabbimiz, merhametin ve rahmetin sonsuzdur. Sonsuz merhamet ve rahmet deryasından nasiplenmeyi hak eden kullarından eyle bizi. Günahlarımızı affet, bizi kendine kul kabul et. Hayırlı Kandiller.
Sizlerde Berat Kandili Mesajları yayınımıza yorumlarınızı ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder