5 Mayıs 2017 Cuma

Sayfamızda sizler için hazırlanmış olan, Berat Kandili ile ilgili yapmamız gerekenler (Berat Kandilini Nasıl değerlendirmeliyiz),  Berat Kandili 2018 ne zaman sorusunun cevabını bulabilir ve Berat Kandili Mesajlarını indirip paylaşabilirsiniz. Hayırlı Kandiller...

Berat Kandili 2018

 Tüm İslam Alemi için Hayırlara vesile olması dileği ile... Hayırlı Kandiller...

Hepimizin bildiği gibi, dinimizle ilgili önemli olaylara sahne olmuş bazı zaman ve mekanların ayrı bir değeri vardır. Yüce Rabbimiz bu mübarek zaman ve mekanlarda kullarına kendisini hatırlayıp tövbe etmeleri, günahlardan arınmaları, dünya ve ahirete ait istek ve dualarını kendisine arz etmeleri için özel bir fırsat vermiştir. İşte bu önemli zamanlardan biri de Berat Kandilidir. 

Berat Kandili 2018 Ne zaman idrak edilecek?

30.04.2018 Pazartesi Günü ''Berat Kandili’ni idrak edeceğiz.

Yani Berat Kandili Üç ayların ikinci ayı olan  Şaban ayının 14. gecesi idrak edilecektir. Şaban ayının 14.ncü gecesi, miladi takvime göre bu yıl Pazartesi gününe denk gelmektedir.

Berat; “Günah, borç ve cezadan kurtulmak“ anlamına gelir. Kim bu gecede gönülden Allah’a yönelir, tövbe ederse günahları bağışlanır. Berat kandili gibi özel zamanlar gönüllerimizin Allah’a yöneldiği, O’nun affına rahmet ve mağfiretine en fazla yaklaştığı anlardır. Ayrıca böyle zamanlarda kalplerimizde şefkat, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının daha yoğun olduğunu hissederiz. Toplumsal olarak da günahlar ve suçlar azalır, hayırlar artar. Bu geceler, kendimizle hesaplaştığımız, hayatımıza Yüce Yaradan’ın rızası doğrultusunda yön vermeye karar verdiğimiz fırsat geceleridir.


Berat Kandili 2018 Mesajları ve Sözleri


Allah’ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Kandiliniz mübarek olsun.


* * * * *


Beraat kandilin mübarek olsun. Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.


* * * * *


Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez: Regaib Gecesi, Berat Gecesi, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban Bayramı gecesi. İbni AsakirBerat gecesinin, bizlere akıp giden hayatta durup düşünmeye, özümüze dönmeye ve gönül dünyamızı temizlemeye vesile olması temenni

si ile...


* * * * *


Bir başkasının duasında yer almak çok büyük bir zenginliktir. Çünkü " En süratli kabul olunan dua; bir müminin diğer bir mümin kardeşine gıyabında (arkasından) yaptığı duadır." Hadis-i şerif Bu gün adınızın sıkça anıldığı bir gün olsun, Ummadığınız güzellikler sizi bulsun. Kandiliniz Mübarek  Olsun.


* * * * *


Allah'ım her hal ve tavrımızı rızan istikametinde eyle.. Niyetlerimizi ihlaslı kıl ve bize lütfettiğin bütün şeylerde de bereket ihsan eyle.


* * * * *


Beraat kandili ALLAH’ ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu gecedir. Edilen dualarımız, yapılan tövbelerimiz kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun.


* * * * *


Allah’ım kalplerimizi yumuşat ve birbirimizi anlamamız için rahmetini tecelli ettir! Bize huzur ver, ülfet ver! Bizi kan dökücülerden eyleme. Bize merhamet duygusu ver! Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat verme! Farklılıklarımızın fitne olarak kullanılmaması için bize basiret ve feraset ver! Ey Rabbimiz! Bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla! Ey Rabbimiz! Şüphesiz sen çok esirgeyicisin, çok merhametlisin. Hayırlı Kandiller.


* * * * *


Şu mübarek gece hürmetine bizleri bağışla, bizlere merhamet et. Biliyoruz ki sen merhametlilerin en merhametlisisin.


* * * * *


Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed 
(Allahım (peygamberimiz) Hz.Muhammed'e ve aline (evladu iyaline) salatu selam ve esenlikler eyle.)


* * * * *


Ey Bizleri varlığa erdiren, var olmadaki sonsuz zevki gönüllerimize duyuran, güzeller Güzeli Rabbimiz! Mübarek Berat kandili hürmetine Günahlarımızı af et! Bizi kendine kul kabul et. 


* * * * *


Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle iyi kandiller.


* * * * *
Berat Kandili 2018, En Güzel Berat Kandili 2018 Sözleri mesajları

0 yorum:

Yorum Gönder