22 Ocak 2019 Salı

Sayfamızda Çörek otu, çörek otunun faydaları, çörek otunu nasıl tüketilir, çörek otu nedir, çörek otu ne demektir, şifalı bitkiler ile ilgili temel bilgiler yer almaktadır.

ÇÖREK OTU


çörek otu


ÇÖREK OTU NE DEMEK?

Çörekotu : Tıp dilinde Nigella sativa olarak da bilinen çörek otu, dünyada yaygın olarak kullanılan şifalı bir bitkidir. Tarih boyunca yaygın bir kullanım geçmişi olan çörek otunun tohumu ve yağı, çeşitli hastalıkların iyileştirilmesinde son derece etkindir

Kara habbe olarak da bilinir, halk arasında her derde şifa olarak kabul edilir. Peygamber efendimizin hastalandığı zaman çörek otunu su ve bal ile karıştırıp içtiği belirtilmektedir.

Çörek otunu nasıl tüketebilirsiniz?
Çörek otunun öğütülmüş olarak değil de tohum olarak satın alınması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Öğütülmüş çörek otu, bekletildiğinden dolayı içerdiği mucizevî faydaları kaybetmektedir. Bu yüzden tohum halinde satın alınıp, el değirmenlerinde öğütülerek kullanılmalıdır. Eğer öğütülmeden, tohum halinde tüketilirse sindirimi çok zor olabilmektedir. Bu nedenle öğütülerek veya çiğnenerek tüketilmelidir.
Çörek otu tohumu, öğünlerden önce bir çay kaşığı kadar çiğnenebilir. Sindirimini kolaylaştırmak için su veya bal kullanılabilir. Süt veya yoğurt ile tüketilmesi ise uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir.
Çöreklerde ve ekmeklerin üzerine pişirilirken serpilir. Salatalarda da çörekotu kullanılabilir.


ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI
Yapılan araştırmalarda bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirlenen çörek otunun bazı ilaçlarda da ham madde olarak kullanılır.  * Çörek otu, meme ve prostat kanserini yavaşlatır, akciğer kanserine karşı koruyucudur.* Kan şekerini düşürür.* Kanı sulandırır.* Kalp enfarktüsü riskini azaltır.* Romatizma ağrılarını dindirir. * Öksürük ve solunum yolu hastalıklarını tedavi ettiği bilinir. * Hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.* İltihap giderici ve idrar söktürücüdür. * Cilt hastalıklarını tedavi edici özelliği vardır.  * Antioksidan özelliğe sahiptir.* Zayıflamaya yardımcı olur.* Hazmı kolaylaştırır. * Mikrop ve virüslere karşı koruyucudur. * Depresyon ve panik atak hastalığını tedavi edicidir.

bitkisi, çörek otu faydaları nelerdir nasıl kullanılır, çörek otu nedir, Çörek otunu nasıl tüketebilirsiniz?, çörek otu, ÇÖREK OTU

0 yorum:

Yorum Gönder